«

»

apr 19

Het Montignac dieet

Montignac dieetEr zijn verschillende soorten diëten, het Montignac dieet is er daar één van. Dit is een vrij kort dieet die slechts twee fases bezit. In de tweede fase wordt het lichaam weer teruggezet in zijn normale voedselsysteem. Dit zorgt ervoor dat de overtollige kilo’s die verloren zijn, niet zomaar weer terug kunnen keren. Het Montignac dieet was dé enige echte manier van afvallen in de jaren negentig. Deze manier was het meest populair door zijn successen en goede verhalen. Voor veel mensen was dit namelijk de succesvolste manier om af te vallen, dit werd natuurlijk veelal gedeeld door mensen die het dieet succesvol ervaren hadden. De meeste diëten die tegenwoordig bestaan zijn afgestamd van dit dieet, dit dieet is dus een soort grondlegger van de huidige, nieuwe diëten. Het dieet was zo succesvol, dat iedereen gebruik begon te maken van methodes van dit dieet. De verdeling van goede en slechte koolhydraten zie je tegenwoordig nog terug in het South Beach-dieet en een handje vol andere diëten.

 

Michel Montignac

Net als veel andere bekende diëten, komt ook het Montignac dieet uit Frankrijk. Het is uitgedacht en ontwikkeld door de Fransman Michel Montignac.

Michel Montignac

Lang geleden vastgesteld

Bij het Montignac dieet, is lang geleden al vastgesteld dat de mens dik wordt van vetten en bepaalde ‘slechte koolhydraten’. Kies voor de goede koolhydraten en laat de slechte koolhydraten lekker links liggen, dat is de slagzin van dit dieet. Het lijkt enorm simpel als het zo uitgesproken wordt. Echter kan dit nogal eens vies tegenvallen. Vaak hebben mensen het namelijk niet eens door dat zij slechte koolhydraten aan het nuttigen zijn. Het advies is dan ook om logisch te blijven nadenken, bij dit dieet is, groen namelijk vaak goed. Neem lekker een appel in plaats van een zak chips. Deze appel verwerkt jouw lichaam namelijk vele malen makkelijker. Dit maakt het voor jou dan ook eenvoudiger om af te vallen. En jouw doel te bereiken.

Advies

Het advies wordt gegeven om veel groente, fruit, peulvruchten en volkerenproducten te eten. Op de korte termijn zorgt dit dieet voor een behoorlijk gewichtsverlies. Om dat te bewerkstelligen moeten de slechte vetten natuurlijk wel aan de kant gezet worden. Het dieet is dus niet geheel zonder offers, maar het dieet is het zeker waard. Een aantal offers voor een lekker strak en slank lichaam, wie wilt dat nou niet? Slechte koolhydraten zouden eigenlijk nooit genomen moeten worden tijdens het dieet. Dit zal veel negatieve gevolgen geven met betrekking tot het afvallen. Het meest ingewikkelde van het Montignac dieet is dat er velen soorten voedsel niet met elkaar samen gegeten mogen worden. Dat zal enige aanpassing vereisen. Neem een boterham met kaas of een maaltijd met vlees, groente en aardappelen. Deze maaltijden mogen absoluut niet gegeten worden in het dieet. Hierdoor vallen er vanzelfsprekend vele soorten voedsel weg.

Twee fases

Het dieet bevat 2 fases. In de eerste fase is het zeer belangrijk om drie maanden lang het dieet strikt aan te houden. Wordt dit niet gedaan, zullen de resultaten sterk verminderen. In de tweede fase moet het lichaam weer terugkomen op het normale voedselsysteem. Vooral aan het begin moet er rustig aan gedaan worden wat betreft het eten van de genoemde producten, anders bestaat een toenemende kans dat het oude gewicht terugkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>