«

»

sep 16

Het Dukan eiwitdieet

Dukan eiwitdieetEr zijn veel bekende diëten afkomstig uit Frankrijk. Denk bijvoorbeeld aan het Montignac dieet, waar eerder een bericht over verscheen. Ook het eiwitdieet van dokter Dukan is afkomstig uit Frankrijk. In Frankrijk verschenen van zijn hand meerdere boeken over hoe je gezonder kan leven. Het eiwitdieet is een typisch voorbeeld van een effectief dieet. De basis van het eiwitdieet van dokter Dukan is een onderzoek dat deze Franse arts hield onder een groot aantal mensen. Hij leerde daarvan wat de betekenis van eiwitrijke voeding is en hoe die voeding kan helpen bij het verliezen van gewicht op een vriendelijke en pijnloze wijze.

 

Wat is het eiwitdieet?

Een eiwitdieet gaat uit van het eten van meer eiwitten. Je eet zoveel eiwitten dat je een verzadigd en goed gevoel krijgt en geen honger meer hebt, maar eigenlijk heb je weinig energie binnen gekregen. De energie die je van eiwitten krijgt wordt direct aangebroken door je lichaam om spiermassa te herstellen. Dat is erg voordelig, want op die manier wordt huidige spiermassa versterkt en zal je sneller vet gaan verbranden. Een goed eiwitdieet is gebalanceerd, zoals dat van dokter Dukan, en voorziet in optimale voeding. Die voeding wordt stapsgewijs aangeleerd en in stand gehouden om te voorkomen dat oude, slechte gewoontes weer terugkeren.

 

Het dokter Dukan dieet

Het dieet van dokter Dukan is in de vorige eeuw ontstaan nadat Pierre Dukan onderzoek heeft gedaan naar de voedingsgewoontes van veel mensen. Hij legde die voedingspatronen naast elkaar en deed een belangrijke ontdekking: de mensen die veel eiwitten aten vielen het meeste af of waren al het slankst. Hij ging verder kijken en vond waar eiwitten in zaten: vlees, vis, kip, gevogelte, lijnzaad en chiazaad. Op basis van die eiwitrijke producten ging de Franse dokter op zoek naar recepten die eiwitrijk zouden zijn. Vandaag de dag zijn eiwitrijke recepten niet meer weg te denken.

 

Eiwitrijk koken

Vervolgens schreef dokter Pierre Dukan een aantal boeken waarin hij mensen leerde om op zoek te gaan naar meer eiwitten in hun voeding en eiwitrijk te gaan koken. Die boeken werden in talloze landen vertaald en momenteel dient het Dukan dieet miljoenen mensen die bezig zijn met afvallen. Ook worden er veel andere diëten geschreven op de theorieën die dokter Dukan ooit bedacht heeft. Zijn gedachtegoed blijft zich dus alsmaar ontwikkelen.

 

Het eiwitdieet volgen

Het eiwitdieet is niet moeilijk om te volgen, wat ook een groot deel verklaart waarom het zo’n enorm succes is. Wie het eiwitdieet volgt hoeft niet wakker te liggen van de honger, want de eiwitten voorzien in een continu verzadigd gevoel. Ook worden spieren sneller hersteld en zal men zich sneller fit voelen door veel eiwitten te eten. Daarbij is het steeds makkelijker om eiwitrijk te gaan koken, daar er heel veel recepten te vinden zijn die voorzien in de eiwitbehoefte.

Veel sporters volgen een eiwitdieet, vaak op basis van eiwitpoeder en eiwitshakes, om in spiermassa toe te nemen. Vooral onder mensen die willen droogtrainen (wat betekent dat ze geen vet meer willen hebben rond hun spieren) zijn eiwitten erg populair.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>