«

jan 10

De beste methoden van snel afvallen en veel vet verbranden

Het is januari. Veel mensen willen afrekenen met de decemberkilo’s en op een veilige manier snel afvallen. Hoe kun je nu snel afvallen en vet verbranden, zonder dat het je uiteindelijk de kop kost? Zonder dat je weer op je oude gewicht komt en zonder dat je al teveel hoeft af te zien?

Het blijkt niet altijd even makkelijk om snel af te vallen. Laat staan om vet te verbranden. De beste methoden die het enigszins draaglijk houden, vind je hier.

 

Vet verbrandenVet verbranden doe je in de sportschool

Wil je effectief vet verbranden? Je metabolisme komt pas goed op gang in de sportschool. Ga aan de ringen hangen, probeer gewicht te heffen, doe buikspieroefeningen en leef je uit op de cardio-apparatuur van de sportschool.

Kortom: de enige manier om effectief vet te verbranden en je metabolisme ongenadig aan het werk te zetten is door heel fanatiek te gaan bewegen.

Nu zullen veel mensen denken dat dit niet de makkelijkste manier is van snel afvallen. Wellicht is het niet de makkelijkste, maar het is wel een heel effectieve manier. Echter, het gemak dient de mens. Dat is waarschijnlijk de reden dat de sportscholen in januari overbevolkt lijken, maar er van veel mensen in februari geen spoor meer te bekennen is.

 

Snel afvallen met minder vet

Het klinkt wederom logisch, maar echt snel afvallen doe je door minder vet te eten. En dan is het vooral zaak om te letten op calorieën. In december heb je veel pepernoten op (5 suikerklokjes voor een handje pepernoten), speculaas (idem dito, boordevol suikers), marsepein (is suiker) en chocoladeletters gegeten met Sinterklaas en kon je met Kerst je geluk op met kransjes en andere lekkernijen om het jaar af te sluiten met (vette) oliebollen, Berliner bollen en appelflappen.

Het mag duidelijk zijn: december heeft je veel vet opgeleverd.

Nu gaat het tij keren. Gezond eten is hierbij het credo. Dat hoeft niet moeilijk te zijn, zolang je over enig doorzettingsvermogen beschikt en gedisciplineerd genoeg bent om je aan een dieet te houden.

Probeer vette hapjes en tussendoortjes te laten staan of vervang ze door gezonde versnaperingen. Minder met sapjes, frisdrank en alcohol. Dat kan heel makkelijk door, voordat je iets ‘lekkers’ drinkt, een glas water te drinken. De meeste dorst is dan al weg en je hebt genoeg aan een glaasje lekkers.

 

Bewegen helpt altijd

De laatste methode die je zal helpen om snel weer af te vallen en op gewicht te komen is een methode die je vetverbranding altijd stimuleert: bewegen. Beweeg waar en wanneer het maar binnen de mogelijkheden ligt. Op de fiets of lopend naar het werk en boodschappen doen, een avondwandeling (ook al is het koud!), toch naar de sportschool of een sport zoeken die je leuk vindt, op je werk ook vaker een wandeling maken, de trap pakken en de lift laten voor wat hij is. Ga zo maar door.

Wil je meer bewegen? Er zijn op het internet heel veel challenges te vinden. Bijvoorbeeld de in 31 dagen weer strak challenge. Zoek er naar en je vindt de beste manieren en schema’s die je helpen om in de maand januari af te rekenen met de kilo’s van december.

Decemberkilos

Conclusie

Het is voor veel mensen de gewoonte om in januari af te vallen, omdat december nu eenmaal een feestmaand is waarin lekker veel en ongezond gegeten wordt. De kilo’s vliegen er echter makkelijker aan dan dat ze er af vliegen. Toch kan een bezoekje aan de sportschool al wonderen doen voor je vet verbranden. Wil je er nog meer uithalen? Ga dan gezonder eten, wat ook heel eenvoudig is door te voeren. Tot slot is beweging het sleutelwoord. Doe er zoveel mogelijk van en je zal zien dat je in januari in staat bent af te rekenen met die vervelende kilo’s die je van december gekregen hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>